«Ιχνηλατώντας τον μύθο του Περσέα…» Για παιδιά 6-11 ετών

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ αποτελεί πρωτότυπη εκπαιδευτική και επιστημονική μέθοδο, δημιουργία και καρπό πολύχρονων μελετών και πρακτικών εφαρμογών του Λάκη Κουρετζή.

Συνιστά τον κύριο άξονα της παιδαγωγικής θεατρικής έκφρασης.

Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί προβαίνει σε μια ελεύθερη ΕΚΦΡΑΣΗ, ΘΕΑΣΗ και ΔΡΑΣΗ

που συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς του, της ψυχικής, πνευματικής και

σωματικής του οντότητας επικοινωνώντας μέσα από συναισθήματα.

Μέσω του Θεατρικού Παιχνιδιού τα παιδιά:

 • Έρχονται σε επαφή και εξοικειώνονται με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτισμική ποικιλομορφία στην τέχνη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, οικογενειακής κατάστασης, θρησκεύματος.

 • Aποκτούν τα μέσα για την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 • Eνδυναμώνουν την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

05 Ιούλ 2024
Ολοκληρώθηκε!

ΏΡΑ

18:30 - 20:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ART LAB
Παραλία Αυλόμωνα, δίπλα από το καφέ Calma

Καλλιτέχνης

 • Καλλιόπη Περρή
  Καλλιόπη Περρή
  Μάθετε περισσότερα →

  Είμαι δασκάλα αγγλικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού σε λέσχες πολιτισμού, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του δήμου Λαρισαίων.

  Από μικρή μου άρεσαν οι μύθοι. Καθώς μεγαλώνω και με τη βοήθεια της διά βίου ανατροφοδότησης μέσω του εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού (μέθοδος Λάκη Κουρετζή) αλλά και της μη τυπικής εκπαίδευσης, η αξία του μύθου στη σύγχρονη πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο προφανής.

  Αναζητώ την αλήθεια, τη σύνδεση & τη χαρά στην εμψύχωση της παιδαγωγικής θεάτρου πιστεύοντας σταθερά στη δύναμη και στον πλούτο της ομάδας.

  Όταν ένα θεατρικό παιχνίδι τελειώνει, ένα άλλο αρχίζει. Όταν ένας κύκλος φαίνεται να κλείνει, ένας άλλος ανοίγει… Δίνοντας τα χέρια στον κύκλο δημιουργούμε μια εστία με άσβεστο φως. Εναποθέτοντας το συναισθηματικό μας φορτίο, φτιάχνουμε ιστορίες, παίρνουμε ρόλους και όπου υπάρχουν ερωτήματα δίνονται απαντήσεις ή γεννιούνται καινούρια… Και η χαρά της εξερεύνησης & της ανακάλυψης είναι πάντα εδώ.

  Τι θα ήταν άραγε η ζωή χωρίς ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

Next Occurrence

Active Occurrence
QR Code