Δημιουργικό Εργαστήρι Κίνησης/Χορού

Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και δημιουργικής έκφρασης θα γνωρίσουμε το σώμα μας και τους μηχανισμούς της κίνησης του, θα οξύνουμε την αντίληψή μας για τον χώρο και τον χρόνο και θα αναπτύξουμε τα αντανακλαστικά μας και τις αισθήσεις μας.

Σκοπός είναι να ενδυναμώσουμε το σώμα, να καλλιεργήσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας.

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε άτομα όλων των ηλικιών.

Δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη εμπειρία, μόνο διάθεση για χορό!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

03 Ιούλ 2024
Ολοκληρώθηκε!

ΏΡΑ

19:30 - 21:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ART LAB
Παραλία Αυλόμωνα, δίπλα από το καφέ Calma

Καλλιτέχνης

 • Κατερίνα Δελακούρα
  Κατερίνα Δελακούρα
  Μάθετε περισσότερα →

  H Κατερίνα Δελακούρα είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Σπούδασε Σύγχρονο Χορό και Χορογραφία στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου (UDK/HZT Berlin) και στο P.A.R.T.S. στις Βρυξέλλες, καθώς και Φυσική/Αστροφυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

  Έχει επηρεαστεί σημαντικά από πρακτικές όπως το Axis Syllabus, τεχνικές Release, Aikido, Body Weather, Skinner Release Technique, Contact Improvisation, Ιyengar Υοga καθώς και παραδοσιακούς χορoύς από διάφορες χώρες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα τεχνικής σύγχρονου χορού,αυτοσχεδιασμού, άμεσης σύνθεσης, Sport Science , φωνητικής, τεχνικής Alexander και άλλων τεχνικών somatics, μπαλέτου,εμψύχωσης και clowning με διάσημους δασκάλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

  Από το 2017 διδάσκει εργαστήρια κινητικής έρευνας και αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα και στην Γερμανία για επαγγελματίες χορευτές και ερασιτέχνες όλων των ηλικιών. Είναι ενεργό μέλος του εκπαιδευτικού κινητικού προγράμματος Σκυτάλη.

  Από το 2021 οργανώνει και διδάσκει δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες 55+. Μεταξύ άλλων,έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,το Μοbile Dance-Junction Berlin. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει την χορογραφική της έρευνα με την υποστήριξη του Κέντρο Μελέτης Χορού Ι.& Ρ. Ντάνκαν (Living Project, Moving Ground). Έχει παρουσιάσει έργα της στα Uferstudios και στο ada studio στο Βερολίνο, στο Goethe-Theater στη Βρέμη και στην ΑΣΚΤ στην Αθήνα και έχει πάρει μέρος σε ερευνητικές πλατφόρμες αυτοσχεδιασμού, κινητικής και χορογραφικής έρευνας.

  Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις/τους Γεωργία Παΐζη, Μichael Klien, Dorota Michalak, Sunayana Shetty, Jung Sun Kim, Forough Fami, Jan Rohwedder, Renen Itzhaki, Ingri Fiksdal.

QR Code