ΘΙΔΥΡΑ

Συνεργασία Θιδύρα & Think of Serifos σε ένα κοκτέηλ:

Η Θιδύρα, το πρώτο tap bar στις Κυκλάδες και το μοναδικό στο νησί μας, συμμετέχει στην ιδέα μας, με τη επί τούτου δημιουργία ενός ευφάνταστου κοκτέιλ, με την ονομασία “Think of Serifos”. Συντμ. «T.o.S»

Μ’ αρώματα από κυδώνικι αρμπαρόριζα, που θα ξυπνήσουν μνήμες παιδικών χρόνων, από πεντακάθαρα σερβάν και νοικοκυρεμένα ντουλάπια, που έκρυβαν γλυκά καιφιλέματα για τους επισκέπτες. Γεύσεις καθαρά Ελληνικές, που ταξιδεύουν τη γεύση και γλυκαίνουν την ψυχή!

Καθημερινά, τα πρωινά, που το μπαρ δε λειτουργεί, οι δημιουργοί του «μαγειρεύουν», όπως τους αρέσει να λένε, cocktails, χειροποίητα, με εκλεκτό αλκοόλ, σπιτικά σιρόπια, μπαχαρικά, χυμούς και διαλεκτούς πουρέδες φρούτων! Tangerine spritz, fizzy Mai Tai, Jombie twist, και άλλα πολλά. Κι όταν λέμε μαγειρεύουν, σωστά φαντάζεστε, στον πάγκο παρατάσσονται, μαρμίτες, χωνιά , φίλτρα, μεζούρες κι ανοξείδωτα αποστειρωμένα βαρέλια.

Κάποια cocktails απ’ αυτά ανθρακώνονται για 48 ώρες, ώστε να δίνουν την αφρώδη αίσθηση και όλα τοποθετούνται στον ψυκτικό θάλαμο, που δεσπόζει στο πατάρι, έτοιμα προς κατανάλωση και ήδη παγωμένα, με σταθερή ποιότητα και γεύση μέχρι την τελευταία γουλιά.

Η γεμάτη ποιότητα και ποικιλία, κάβα του μαγαζιού, με επιλογές από εξαιρετικά Spirits, απλά και premium θα σας ενθουσιάσει. Ακόμη, αν και δεν είναι ένα κλασσικό wine bar, διαθέτει και προσφέρει αρκετά εκλεκτά κρασιά, εκδηλώνοντας προτίμηση στην σπουδαία παραγωγή του τοπικού οινοποιείου.

Η μουσική αλλάζει ανάλογα την ώρα. Νωρίς, με έντονες ακόμη μυρωδιές αφρόλουτρων, θα ακούσετε Κλασσική, bossa nova, ή vocal jazz, ενώ το bar είναι το τελευταίο στην πλατεία που αποχαιρετά ο Ήλιος.

Αργότερα θ’ ακούσετε reggae, κλασσικό Rock, αλλά και Dub και Rock ‘n roll και Rytm ‘n blues και προς την καρδιά της νύχτας εξαιρετική Blues και jazz μουσική.

Η «Θυδίρα», η θυρίδα, η εσοχή του τοίχου, που σκοπό είχε να φυλάσσει τα τιμαλφή των κατοίκων από τους πειρατές, είναι έτοιμη να φυλάξει τις αναμνήσεις σας από ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Πριν φύγετε, αφήστε με το μαρκαδόρο, στους εσωτερικούς τοίχους της το μήνυμά σας.

Το μότο σας, τη σκέψη σας, τον έρωτά σας, τη ζωγραφιά σας! Θα κάνουν τα πάντα για να τα βρείτε ξανά εκεί, όσα καλοκαίρια κι αν περάσουν.

Στη ΘΙΔΥΡΑ θα βρείτε…